Social Media

Βέλτιστη απόδοση του ποικιλιακού προφίλ της ποικιλίας Gewürztraminer.

Το Κτήμα Αβαντίς σε συνεργασία με τον Καθηγητή Οινολογίας Δρ. Γιώργο Κοτσερίδη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, έχει ξεκινήσει έρευνα στους ζυμομύκητες της ποικιλίας Gewurtztraminer.

Στόχος της αναλυτικής εφαρμοσμένης έρευνας και αξιόγησης είναι η επιλογή των καταληλότερων στελεχών ζυμομυκήτων για την βέλτιστη απόδοση των τυπικών χαρακτηριστικών της ποικιλίας, όπως αυτή εκφράζεται στους ιδιόκτητους αμπελώνες του Κτήματός μας στην Εύβοια.

Μια σειρά μικρο-οινοποιήσεων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της ποικιλίας Gewurtztraminer από τον τρύγο του 2015, σε σταφύλια αμπελώνων μας, εμβολιασμένα με διαφορετικά στελέχη ζυμομυκήτων στοχεύουν στην εξέλιξη της ποικιλίας στους αμπελώνες του Κτήματος στην Εύβοια.

Η γευστική δοκιμή των ήδη οινοποιημένων κρασιών έγινε με την συνεργασία των Wine Commanders, κο Γιάννη Καρακάση MW και Γρηγόρη Μιχαήλο Diploma WSET και του Καθηγητή Οινολογίας Δρ. Γιώργου Κοτσερίδη