Social Media

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

91/100 από τους Wine Commanders για τον Άγιο Χρόνο 2010.

Ο Γρηγόρης Μιχαήλος AIWS και ο Γιάννης Καρακάσης MW δοκίμασαν τον Άγιο Χρόνο 2010 και τον αξιολόγησαν πολύ υψηλά, με 91/100.

Πολύ καλό ποδαρικό για τη Νέα Χρονιά!  Σπουδαίο κρασί με σπουδαία βαθμολογία! Ευχαριστούμε Wine Commanders!

Ιανουάριος 2016.

http://www.winecommanders.com/reviews/avantis-agioschronos-2010

 

Tony Aspler’s impressions after his visit in our winery.

Saturday, September 25 2010: Awoke to rain. Shopped for some jewellery for Deborah. Dino bargained with the store owner. Petro picked us up and we drove an hour to Avantis Estate in the Evia region. Apostolos Mountrichas and his wife Lenga are both oenologists. They produce 200,000, half of which are red. They had twins a year ago. Apostolos's grandfather's stone house is now the winery.

Tasting:
Avantis Estate Malagousia 2010 (tank sample – to be bottled in one month):
spicy, white flowers, grapefruit peel nose; medium-bodied, lively acidity, tangerine and pineapple flavours; aromatic (89)
Avantis Estate Sauvignon Blanc 2010 (tank sample):
grassy, gooseberry nose; sweet gooseberry, white peach and passion fruit (89+)
Avantis Estate Lenga Gewurztraminer 2010 (tank sample):
lychee, rose petal; ginger; lovely mouth feel, sweet lychee, rose water, ginger note (90)
Avantis Estate White 2009 (Assyrtico and Sauvignon Blanc):
light straw colour; green fruits; fresh, lively lemon-lime and white peach flavours. Good length. (87)
Avantis Estate Sauvignon Blanc 2009:
medium straw; oily, vegetal aromas; lively acidity, green fruit flavours; good length (88)
Avantis Estate Malagousia 2009 (4 months in untoasted barrels):
medium straw colour: honeysuckle, peach; spicy peach, white flowers; elegant with just a hint of oak on the finish, mandarin-like acidity. Great length. (90)
Avantis Estate Syrah 2008:
deep purple; peppery blackberry; full-bodied, blackberry and plum flavours, lively acidity, firmly structured; full-bodied, ripe tannins (89)
Avantis Estate M Mavrokoudoura 2007 (an ancient local variety, unique to this winery; 1000 bottles a year):
dense ruby; rustic, plum and dark chocolate nose; full-bodied, earthy, licorice, plum and blackberry flavours. Intense and rich on the palate with a warm alcoholic finish. (88)
Avantis Estate Agios Chronos Syrah Viognier 2007:
dense purple black; floral, blackberry, herbal note; rich, full-bodied, intense blackberry, firmly structured; well integrated oak; sweet fruit, dark chocolate. A big chewy wine with mellow tannins and great length (91)
Avantis Estate Collection Syrah 2007 (400 – 1000 bottles each year, from a single vineyard):
dense purple-black; toasted herbs, blackberry, vanilla oak; concentrated blackberry, peppery and dark chocolate; rich and full on the palate. Cinnamon and floral notes. A big, powerful wine. Needs time. (90++)

Apostolos and his wife Legna have arranged a fish lunch at Akrogiali restaurant by the shore of the Eroikos gulf, the only tidal waters in Greece, Dino says. We drink Avantis Estate Malagousia 2009 with a series of dishes – sea snails in vinegar, and olive oil, oysters, clams, steamed mussels and mussels in lemon sauce, sea urchins and finally steamed lobster. With the lobster, Avantis Estate Malagousia 2009 aged 4 months Ζin oak. For dessert, which Petros bought for me to taste, a true Greek sweet, galaktoboureko (phyllo pastry with a sweet creamy filling made with eggs, butter, sugar, vanilla, cinnamon and milk (delicious)). With this, Avantis Estate Melitis Muscat Blanc (N/V) and Avantis Estate Melitis Collection 1996
-- TONY ASPLER

Wine & Spirits magazine

92 Avantis: 2006 Central Greece Syrah from a winery founded in 1994 on the hot southern tip of Evia, the island just off the eastern coast of Greece, this is a gigantic syrah.

It needs at least a day of air to begin to show what’s behind the oak, but it’s worth the wait, revealing a cache of tightly packed plums and ripe red raspberries, all lightly bound in cocoa richness. A slight floral note comes up on the finish, alongside the black pepper spice, a surprisingly elegant ending given the beginning. Cellar it a few years, then open with a thick-cut ribeye.
-- WINE & SPIRITS AUGUST 2009

Γιώργος Μακρής

Ο γνωστός οινοδημοσιογράφος Γιώργος Μακρής μετά από γευστική δοκιμή των κρασιών κατέληξε στις εξής βαθμολογίες:
Αβαντίς Λευκό 2009: 84 
Αβαντίς Sauvignon 2009: 86 
Lenga 2009: 87 
Μαλαγουζιά 2009: 90 
Αβαντίς Δρυός 2008: 90 
Αβαντίς Ροζέ 2009: 85 
Αβαντίς Syrah 2007: 89 
Μαυροκουντούρα 2007: 87 
Αβαντίς Άρτεμις 2007: 88 
Άγιος Χρόνος 2007: 94-95 
Αβαντίς Collection 2006: 97

 

www.telegourmet.weebly.com 7/11/2009

Ο Απόστολος και η Λένγκα είναι εξαιρετικοί οικοδεσπότες. Δεν σταμάτησαν λεπτό να φροντίζουν ώστε οι επισκέπτες τους - εμείς - να φύγουν από το Κτήμα με τις καλύτερες εντυπώσεις, παίρνοντας ως σουβενίρ μία από τις ομορφότερες οινοτουριστικές εμπειρίες που μπορεί κανείς να ζήσει στην Ελλάδα.
Μην το σκέφτεστε: εμείς περάσαμε μία αξέχαστη μέρα στο Κτήμα Αβαντίς, παρέα με τη Λένγκα και τον Απόστολο Μούντριχα και τα κρασιά τους, και σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να ζήσετε κι εσείς την όμορφη αυτή εμπειρία, και μάλιστα σύντομα. Είτε είστε μικρή, είτε είστε μεγάλη παρέα, σας υπογράφω ότι θα περάσετε τέλεια!
-- ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΕΛΕΚΑΣ

ΟΙΝΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2009-2010 (ΤΑ 100 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ)

Collection Syrah 2004 (90/100): Δεν σταματά να με εντυπωσιάζει το Syrah Συλλογή. Η μύτη του με εκπλήσσει με την συμπύκνωση και τον πλούτο που διαθέτει, με την πληρότητα των αρωμάτων της που ξεκινούν από το δαμάσκηνο, τον καφέ, τον ταμπάκο, το δέρμα και την πίσσα…Στόμα με διαστάσεις ογκόλιθου, σαρκώδες, πλουσιότατο. Ένα μεγάλο κόκκινο που μόνο τον σεβασμό μας μπορεί να ζητήσει.
Άγιος Χρόνος 2006 (88/100): Ο Απόστολος Μούντριχας επιβεβαιώνει τον τίτλο του ως ο "γητευτής του Syrah". Εντυπωσιάζει με τη νέα ετικέτα του παντρεύοντας το στιβαρό Syrah με τη λευκή ποικιλία Viognier, σε ένα απίστευτό χαρμάνι.
Petite Syrah 2005 (85/100): Ιδιοσυγκρασιακό αυτό το εξαιρετικό κρασί. Ένα κόκκινο που πολύ μου άρεσε, το οποίο με πολλή χαρά θα παλαίωνα για 2-3 χρόνια στην κάβα μου.
-- ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Tonyaspler.com – CANADA

Avantis Estate Syrah 2006 (the wine of the night – richly extracted, sweet blackberry fruit; very New World
-- TONY ASPLER / 10 March 2008

 

ΒΗΜΑ GOURMET 2/2008

Το Κτήμα Αβαντίς, συνυφασμένο με το Syrah, μας έδωσε ένα ακόμη από την εν λόγω ποικιλία αλλά… διαφορετικό. Ο Άγιος Χρόνος, με τρισυπόστατα συμβολικό όνομα για τον ιδιοκτήτη του Κτήματος, είναι ένα φινετσάτο κρασί, με φρουτώδη αρώματα, που ισορροπούν με εκείνα του βαρελιού…
-- ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΙΩΤΗΣ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 2/2008

Από το οινοποιείο που τιμά την ιστορική παράδοση της Εύβοιας, ένα λευκό κρασί που ζυμώνεται σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια! Κτήμα Αβαντίς Sauvignon blanc 2007. Πράσινο μοσχολέμονο και κίτρινο λεμόνι, συνοδεύονται από νότες ανανά και φινετσάτων λουλουδιών. Πλούσιο ισορροπημένο στόμα, δροσερό και νευρώδες…
--ΜΕΡΟΠΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

STATUS 2/2008

Μπορεί η Μαλαγουζιά να έχει αγγίξει τα μονοπάτια του mainstream, για αρκετούς ωστόσο παραμένει εξωτική. Το σίγουρο είναι πως η version του Κτήματος Αβαντίς (Αβαντίς Δρυός) - με εκρηκτικά αρώματα φρούτων, δρυός και λουλουδιών, πλούσια υφή στο στόμα και αλκοόλ που χαρίζει λιπαρότητα - είναι ένα από τα πιο εξωτικά κρασιά της πιάτσας.
-- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ MW (Master of Wine)

Gazette - CANADA

Syrah 2004, Avantis, Mountrihas Estate: Just to drive in the point, here's another intriguing Greek wine that has forced me to rethink my wine travels for 2008. This time the grape is syrah - and for such a hot climate, where you would expect it to have that New World jam-styled creaminess, instead it is much closer to northern Rhône elegance. Fine tannins, it has this peculiar menthol-rosemary bouquet mixed with blueberries and red peppercorns - on top of an old saddle. This is not a wine to sip poolside; it screams for a rack of lamb. Drink now-2010. Food pairing: Rack of lamb with Provence herbs.
--BILL ZACHARKIW, Wine Critic

 

Pocket Wine Book 2007

2stars** Boutique Winery in Evia
-- HUGH JOHNSON

 

Wine Report 2006 | Wine Report 2007

Fastest - Improving Producers & Best – Value Producers (Ktima Mountriha)
-- NICO MANESIS for Tom Stevenson

 

Wine Report 2007

Greatest – Quality Wines: Syrah 2004 Ktima Mountriha
-- NICO MANESIS for Tom Stevenson

 

Ελεύθερος Τύπος 24/5/2007

Ένα ζευγάρι νέων οινοποιών, που λατρεύουν το κρασί και με πολύ μεράκι αλλά με φρέσκια ματιά, προτείνει καλοφτιαγμένα κρασιά από ποικιλίες που καλλιεργούνται με εξαιρετική φροντίδα και αγάπη.
-- ΝΤΕΝΗ ΚΑΛΛΙΒΩΚΑ

Αθηνόραμα 5-12/7/2007

Toν Απόστολο Μούντριχα τον εκτιμώ πολύ. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, τα τελευταία χρόνια δίνει εξαίρετα δείγματα δουλειάς και – το – κυριότερο η ποιότητα των κρασιών του κινείται κατά τις ανιούσες δυνάμεις.
-- ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΚΗΣ

www.in2life.gr 19 /9/2007

Το Κτήμα Αβαντίς είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που οι Αγγλοσάξωνες ονομάζουν “boutique winery” – κι αυτό αφορά κατά κύριο λόγο στην προσωπική φροντίδα και την αγάπη των ανθρώπων του σε αυτό που κάνουν. Κινητήρια δύναμη του οινοποιείου είναι ο Απόστολος Μούντριχας, ένας νέος άνθρωπος γεμάτος ενέργεια και δημιουργικότητα, ο οποίος είναι πάντα χαμογελαστός και προσιτός.
-- ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΕΛΕΚΑΣ

PURPLE ΠΟΛΙΤΗΣ 30/9/2007

Το αποτέλεσμα της σύζευξης των δύο παθιασμένων οινικά ανθρώπων, είναι πέρα από εύληπτο στο ποτήρι.. Τα λευκά ταξιδεύουν τις αισθήσεις μακριά.. Το ροζέ εκπληκτικό, εισάγει νέα ήθη, τα ερυθρά γενναιόδωρα, πυκνά, άξια παλαίωσης. Είμαι πραγματικά γοητευμένος από τα κρασιά του Κτήματος Αβαντίς.
-- ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

STATUS 2/2006

Kαμία λίστα κρασιών δεν είναι ολοκληρωμένη αν δεν έχει τουλάχιστον ένα Μοσχάτο. Διαλέξαμε ένα υπέροχο δείγμα της ποικιλίας (Μελίτης Αβαντίς), όχι από τη Σάμο ή τη Λήμνο, αλλά από την Εύβοια. Τυπικότατη μύτη, όχι πολύ γλύκα, και, πάνω από όλα, μοσχάτο σταφύλι αγκαλιασμένο από την παλαίωση στο βαρέλι.
-- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ MW (Master of Wine)

ΕΥ ΖΗΝ Wine 11/2006

Ο Απόστολος Μούντριχας, δεν κρύβει τίποτα άλλο από το μυστικό κάθε επιτυχημένου οινοποιού.. την λαχτάρα για εξέλιξη, τον σταθερό προσανατολισμό στην ποιότητα και άπειρους κόπους και δουλειά…
-- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΚΚΑΣ

Gourmet – Ελευθεροτυπία 3/2005

Ήρθε η ..Syrah του
Αυτογνωσία, θυσίες, σκληρή δουλειά λοιπόν, έφεραν το Κτήμα Αβαντίς (Μούντριχα), ψηλά στην ποιοτική ιεραρχία των Ελλήνων παραγωγών. Με ετήσια παραγωγή μόλις 90000 φιαλών, ίσως και στην πρώτη θέση μεταξύ των μικρών παραγωγών, θα τολμούσα να πω.
-- ΣΙΜΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ