Στο ισόγειο βρισκόταν το παραδοσιακό πατητήρι, με την παραλαβή των σταφυλιών από τα γαϊδαράκια που ξεφόρτωναν τα κοφίνια γεμάτα σταφύλια και το παραδοσιακό πάτημα με τα πόδια έπερνε την σειρά του. Ο μούστος έρεε με φυσική ροή στις υπόγειες δεξαμενές κάτω από την σημερινή κουκλίστικη κουζίνα, όπου πραγματοποιόταν η ζύμωση του κρασιού, από τον πρώτο Οινοποιό της οικογένειας, τον παππού Απόστολο.
Τώρα, το παλιό πατητήρι φιλοξενεί το δωμάτιο Ευεξίας των Lenga - φυσικά καλλυντικά από τους αμπελώνες του Οινοποιείου, που δημιουργήθηκαν το 2009 από την σύζυγο του Οινοποιού, Λένγκα.