Social Media
Portofoli Image 2: 

ΑΒΑΝΤΙΣ ΜΕΛΙΤΗΣ

Μοσχάτο λευκό 100%

Η Ελλάδα, είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τα σπουδαία γλυκά της κρασιά. Η Εύβοια με τον Μελίτη αποδεικνύει πως μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα στις αιγαιοπελαγίτικες γειτόνισσές της, Σάμο και Λήμνο. Η εκπληκτική οξύτητα που έχει ο Μελίτης αποτελεί case study για το πως ένα γλυκό κρασί μπορεί να καταναλωθεί χωρίς να λιγώσει.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Επιτραπέζιος Γλυκής

Ποικιλίες
Μοσχάτο λευκό 100%

Περιοχή
Μύτικας Ευβοίας

Οινοποίηση
Τα σταφύλια αγγίζουν τον μέγιστο βαθμό υπερωρίμανσης.
Ο λιγοστός μούστος που συλλέγεται αφού απολασπωθεί και ενισχυθεί,
ζυμώνει μερικώς και οδηγείται σε γαλλικά βαρέλια των 225lt. για μικρό χρονικό διάστημα.

Γευσιγνωσία
Λαμπερό χρυσαφί χρώμα. Πολύπλοκα συμπυκνωμένα αρώματα τριαντάφυλλου,
μελιού, άνθη πορτοκαλιάς, βοτάνων με νύξεις καραμέλας βουτύρου.
Στόμα με αρκετή γλύκα, η οποία όμως στηρίζεται από υψηλή οξύτητα,
έντονη ένταση αρωμάτων τριαντάφυλλου, μελιού, ροδάκινου, καραμέλας και βουτύρου.
Βελούδινη υφή και καλοδομημένη μακριά επίγευση.

Παλαίωση
10 - 15 χρόνια

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Αβαντίς Μελίτης, 89/100 Wine Spectator magazine

Αβαντίς Μελίτης, 89/100 Wine & Spirits magazine

Αβαντίς Μελίτης, Έπαινος International Wine Challenge 2008

Αβαντίς Μελίτης, Χάλκινο μετάλλιο Ιnternational Wine & Spirit Competition 2008

Αβαντίς Μελίτης, Χάλκινο μετάλλιο Decanter World Wine Awards 2008

Αβαντίς Μελίτης, Χρυσό μετάλλιο Oinothiki Θεσσαλονίκη 2009

Αβαντίς Μελίτης, Ασημένιο μετάλλιο Decanter World Wine Awards 2009

Αβαντίς Μελίτης, 95/100 Robert Parker 

Αβαντίς Μελίτης, 90/100 Robert Parker 2011

Αβαντίς Μελίτης, Διπλό Χρυσό μετάλλιο, Sakura Wine Competition 2016, Ιαπωνία

Αβαντίς Μελίτης, Έπαινος Decanter Wine Awards 2016